• Lorem ipsum

Bad- en keukentextiel

Wij bieden een uitgebreid assortiment in bad- en keukentextiel. Op onze website vind je handdoeken, washandjes, badlakens, theedoeken, schoteldoeken, vaatdoeken, stofdoeken en dweilen.

Bad- en keukentextiel

Handdoek

Een handdoek is een doek om het lichaam, of delen daarvan (handen), na het wassen mee af te drogen. Het woord heeft een brede, algemene betekenis gekregen: niemand zal nog denken dat een handdoek uitsluitend bedoeld is om alleen de handen mee af te drogen.

Kwaliteitsvol en prijsvriendelijk! De Elegance badlinnen staat garant voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Mooie, volumineuze badstof aan een scherpe prijs en geweven in klassiek, ringspun garen. Dankzij de moderne productie zijn de Elegance handdoeken, washandjes en badlakens mooi afgewerkt en beschikbaar in tijdloze, stabiele kleuren. 

De handdoeken zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Afmeting: 50x100 cm

Washandje

Een washandje is een lapje badstof in de vorm van een zakje waar de hand in past. Het wordt gebruikt als hulpmiddel bij het wassen van het lichaam, bijvoorbeeld om zeep op het lichaam aan te brengen en daarna (met een uitgespoeld washandje) weer te verwijderen. Ook kan het worden gebruikt voor het opfrissen van het gezicht. Vervolgens wordt meestal een handdoek gebruikt om het lichaam af te drogen.

Verkrijgbaar in meerdere kleuren. Afmeting: 16x22 cm

Badlaken

Extra grote badhanddoeken worden ook gebruikt om het lichaam mee te omhullen na een bad of douche. Badhanddoeken zijn ook handig op het strand, om op te gaan liggen in plaats van in het zand, en worden dan meestal badlaken of strandlaken genoemd.

Verkrijgbaar in meerdere kleuren. Afmeting: 70x140 cm

Theedoek

Een theedoek of keukenhanddoek (ook: afdroogdoek, droogdoek, schoteldoek of keukendoek) is een doek van katoen of linnen waarmee het afgewassen eet- en kookgerei (de vaat) wordt afgedroogd.

Onze theedoeken zijn praktisch en handig voor dagelijks gebruik. Uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. Wordt gemaakt met getwijnd garen in de ketting.

Afmetingen: 68x68 cm en 50x70 cm

Schoteldoek

De ouderwetse schoteldoek werd gebruikt om de vaat (de schotels) mee af te wassen. Tegenwoordig wordt de schoteldoek gebruikt als vaatdoekje of aanrechtdoekje. Het is een sterke werkdoek.

Afmeting: 42x45 cm

Vaatdoekje

Een vaatdoek of schotelvod is een doekje waarmee het aanrecht plus gootsteen worden schoongemaakt. Een vaatdoek wordt ook gebruikt om tafels mee af te vegen

De goede, oude klassieke vaatdoek, gemaakt uit 100 % katoen. Beschikbaar in twee varianten. Onmisbaar in de keuken.

Stofdoek

Een stofdoek is een doek die gebruikt wordt voor het afstoffen van voorwerpen en oppervlakken, zoals meubels of een televisietoestel, waardoor het aanwezige huisstof wordt verwijderd.

De ouderwetse stofdoek heeft een afmeting van: 40x40 cm

Dweil

Een dweil is een doorgaans vierkante of rechthoekige, dikke doek van katoen. Een dweil wordt in een emmer met water en zeepsop gespoeld, daarna licht uitgewrongen, om er vervolgens een vloer mee schoon te maken of het overtollige water van een schoongemaakte vloer te verwijderen, meestal met behulp van een (vloer)trekker. Deze handeling wordt dweilen genoemd.

De dweil geweven is goed uitwringbaar en bijna pluisvrij en zorgt voor een droge en streeploze vloer.

De ouderwetse dweil met groene streep heeft een afmeting van: 70x80 cm

kosmeyer.nl (Kosmeyer Textiel Musselkanaal)