• Lorem ipsum

Moederdag cadeau? TOP 10 leukste cadeau's voor moeders!

5 Mei 2020
door Rick Veldman (eigenaar Kosmeyer Textiel)

Aankomende zondag is het Moederdag. Ben je op zoek naar een echt origineel cadeautje voor moeders mooiste dag van het jaar? Wij hebben de beste cadeaus voor u geselecteerd! Lees ook de geschiedenis van Moederdag.

 

Tip 1: Een zelf gemaakt knutsel cadeau

Moeders zijn daar al jaren dol op. Hoe meer moeite erin is gestoken hoe beter. Natuurlijk met een leuk gedichtje erbij. Je kan ze niet blijer maken dan een mooie knutsel te geven.

 

Tip 2: Een bos bloemen

Altijd goed, hoe jong of oud je ook bent. Elke moeder/vrouw vindt een boeket bloemen leuk om te krijgen. Je kunt het nooit verkeerd doen door een fleurig boeket voor je moeder aan te schaffen. 

 

Tip 3: Kom langs op bezoek

Een Moederdagcadeau hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Moeders zijn al heel blij als hun kinderen langskomen met een bezoekje op Moederdag. Als je dan ook nog iets lekkers meeneemt voor bij de koffie dan kan haar dan niet meer stuk.

 

Tip 4: Een dekbedovertrek met een leuk dessin/patroon

Een dekbedovertrek met een leuk dessin. Bloemetjes, strepen, blokken, ruiten, welk patroon past het best bij je moeder en haar slaapkamer. 

Verras haar met een dekbedovertrek met een mooi dessin.

Bekijk hier ons assortiment dekbedovertrekken en kies je moeders favoriet.

Gebruik de code: MOEDERDAG voor 10% extra korting op al onze dekbedovertrekken

 

Tip 5: Met het gezin erop uit

Een leuk en gewaardeerd Moederdag cadeau is een uitje met het hele gezin. Samen naar het bos voor een wandeling of een picknick bijvoorbeeld. Regel wat eten voor onderweg en zoek een mooi rustig plekje voor jullie als gezin. Je zal zien dat je moeder de hele dag met een glimlach op haar gezicht loopt te genieten. 

 

Tip 6: Een lekker geurtje

Moeders zijn altijd al dol geweest op lekkere parfum. Een geurtje is altijd een goed Moederdag cadeau. Je hoeft ook niet onzeker te zijn of je moeder de geur wel lekker vindt, die vindt ze altijd lekker. Handiger is natuurlijk wel om een paar dagen voor Moederdag op slinkse wijze er achter te komen wat haar favoriete parfum is.

 

Tip 7: iets lekkers om te snoepen

Chocolaatjes, bonbons, snoep het maakt niet uit, ze is met alles blij wat te snoepen is. Favoriet is natuurlijk iets van chocolade. Zorg er wel voor dat ze niet alle in een keer opeet. Maar je weet dat je haar altijd een plezier ermee doet. De combinatie met een ander genoemd cadeau kan natuurlijk ook altijd.

 

Tip 8:Een mooi nachthemd

De zomer komt eraan. Warme nachten op bed. Tijd voor een nachthemd. Zorg dat je moeder alvast een mooi nachthemd in huis heeft. Op onze webshop vind je meerdere soorten en merken. 

Bekijk hier ons online assortiment met nachthemden.

 

Tip 9: Een leuk boek

Ga naar de plaatselijke boekenwinkel en kies een leuk boek. Leest je moeder graag? Dan is dit altijd een leuk cadeau. Kies een romantisch, spannend of humoristisch boek als ideaal Moederdag cadeau. 

 

Tip 10: Een nuttig cadeau: Handdoeken

Een nuttig Moederdagcadeau zijn handdoeken. Deze kan je moeder altijd gebruiken. Kies een leuke fleurige kleur of een wat donkerder kleur voor een moderne look in de badkamer. Je kunt het nooit verkeerd doen door een bruikbaar cadeau als handdoeken voor je moeder te kopen.

Bekijk hier ons assortiment handdoeken.

 

Kun je bovenstaande tips niet uitvoeren wegens het Coronavirus?

Stuur je cadeau op per post of start een videogesprek via je computer of mobiel. Je kunt natuurlijk ook 'ouderwets' een kaartje sturen of bellen. Succes en een fijne Moederdag toegewenst. 

 

Geschiedenis Moederdag

Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. Moederdag wordt meestal in maart, april of mei gevierd. Dit verschilt echter per land. In grote delen van de wereld, waaronder Nederland en België, valt Moederdag op de tweede zondag in mei. 

In 1907 begon Anna Marie Jarvis (1864-1948) uit Grafton Moederdag te promoten als een dag van waardering voor moeders. In 1908 organiseerde zij de eerste Moederdag, vooral om haar moeder Ann Reeves Jarvis te herdenken, die in de Amerikaanse Burgeroorlog zogenaamde Mother's Day Work Clubs had georganiseerd om voor voedsel en medicijnen voor hulpbehoevende moeders te zorgen. Het idee sloeg aan, en Jarvis zette door om meer mensen over te halen. In 1914 besloot president Woodrow Wilson dat elke tweede zondag in mei voortaan Mother's Day zou zijn, een nationale feestdag.

De feestdag heeft zich in zijn huidige vorm vanuit de Verenigde Staten over de rest van de westerse wereld verspreid. In Nederland begon de traditie rond 1925.

In 1924 kwam Moederdag overwaaien naar Nederland, toen de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde deze dag introduceerde met gerichte campagnes. Ze hoopte hiermee de bloemenverkoop in Nederland te stimuleren. Dat lukte: tot op de dag van vandaag is een bos bloemen het populairste moederdagcadeau. 

 

 

Bronnen: Google.nl, https://nl.wikipedia.org/wiki/Moederdag

 

Kosmeyer Textiel Musselkanaal

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »