• Lorem ipsum

Pyjama waar je niet in zweet? Kies voor een pyjama gemaakt van katoen.

30 Mei 2021
door Gastblogger

Pyjama waar je niet in zweet

Veel mensen krijgen 's nachts last van een zwetend lichaam als ze net onder de wol liggen. Dit komt met name door het feit dat veel mensen kiezen voor een pyjama in een verkeerde stof. Zo staan de badstoffen bekend om het feit dat deze erg warm kunnen worden. Wil je voorkomen dat je midden in de nacht zwetend wakker wordt dan raden wij je aan om snel door te lezen. In dit artikel laten wij je namelijk zien welke dames of heren pyjama jij moet hebben om het zweten pas echt te voorkomen.

Waarom zweten we tijdens het slapen?

Voordat we ingaan op de beste heren en dames pyjama’s is het handig om even stil te staan bij de vraag waarom we eigenlijk zweten tijdens het slapen. De meest voorkomende reden waarom je 's nachts gaat zweten is een verhoging van je lichaamstemperatuur als gevolg van een warme slaapomgeving. Als de thermostaat in je slaapkamer hoog staat, als je een dikke fleece pyjama draagt of als je wollen dekens hebt, is het geen verrassing dat je het te warm krijgt en gaat zweten. Bovendien kan tijdens bepaalde fasen van de slaap het autonome zenuwstelsel ervoor zorgen dat je zweet.

Tijdens de REM slaap neemt het zweten juist af. Dit is ook wel de fase waarin je droomt. Dit komt mogelijk door het feit dat je lichaam in een soort ‘uit-modus’ staat. Vrouwen in de overgang krijgen overigens vaak last van zweetbuien tijdens het slapen, ook tijdens de REM slaap. Speciaal voor deze groep mensen is het van belang om een goede pyjama te kopen om het zweten tegen te gaan.

Dé keuze voor jouw pyjama – katoen

Een van de grootste fouten die wordt gemaakt is dat zowel heren als dames kiezen voor het verkeerde materiaal als het aankomt op pyjama’s. Sommige stoffen staan namelijk bekend om het feit dat ze je lichaam snel opwarmen, met als gevolg dat je meer gaat zweten. Daar komt bij dat de samenstelling van sommige stoffen het nagenoeg onmogelijk maakt om het zweet op te nemen. Hierdoor gaat het zweet niet in de pyjama zitten maar loopt het langs je huid. Het resultaat? Een volledig bezweet lichaam tijdens het slapen.

De stof die deze problemen voorkomt is katoen. De stof katoen is namelijk op zo’n manier samengesteld dat deze ervoor zorgt dat het zweet wel kan worden opgenomen. Het zweet komt in de stof terecht en verdampt vervolgens wanneer het opdroogt. Dit brengt met zich mee dat het lichaam makkelijker in staat is om af te koelen. Hierdoor zal je aanzienlijk minder last hebben van zweet tijdens het slapen.

De beste merken pyjama’s

Als het aankomt op zowel heren als dames pyjama’s die je beschermen tegen zweten zijn er een aantal diverse merken om te kiezen. Deze merken maken hoogwaardige pyjama’s van katoen. Enkele bekende merken die katoenen pyjama’s maken zijn onder andere Pastunette, Robson, Paul Hopkins, Götzburg en Tenderness. Door de sterke kwaliteit materialen blijft de pyjama altijd mooi, ook wanneer je hem al wat vaker in de was hebt gestopt. Als het gaat om het kopen van een goede pyjama of shortama is het bekende regeltje dan ook altijd van toepassing: ‘goedkoop is duurkoop’. Investeer in een betrouwbaar merk om te beschikken over een hoge kwaliteit. Zo heb je het meeste plezier van je aankoop.

Ook op zoek naar katoenen pyjama’s?

Door de informatie uit dit artikel heb je als het goed is een beter beeld gekregen over de voordelen van een katoenen pyjama. Door de vele voordelen zijn katoenen pyjama’s dé keuze om te maken als je voor eens en voor altijd van een zwetende rug af wilt komen in bed. Mocht je op zoek zijn naar een groot scala aan katoenen pyjama’s dan raden wij je aan om snel een kijkje te nemen in ons assortiment. Bij ons vind je alle soorten, stijlen en maten terug die je je maar voor kunt stellen. Voor je het weet ben je voorzien van een katoenen pyjama die tenminste écht prettig is om te dragen.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »