• Lorem ipsum

Wat voor sokken draag je in sneakers?

17 Jun 2021
door Gastblogger

De tijd dat iedereen in nette schoenen liep is volledig voorbij. Vandaag de dag zijn er steeds meer mannen en vrouwen die sneakers dragen. Niet zo gek natuurlijk, sneakers zitten namelijk ontzettend lekker. Nu is het wel zo dat je bij het dragen van sneakers net even iets andere sokken zou moeten dragen. Welke sokken zijn het meest geschikt voor in je sneakers? En welke sneaker sokken zijn op dit moment in de mode? Om hier antwoord op te krijgen raden wij je aan om snel verder te lezen. We laten je in dit artikel namelijk alles zien wat je moet weten over het kopen van hippe sokken voor bij jou in de sneakers!

 

Welke lengte sokken moet ik hebben?

Bij het kopen van sneaker sokken is het van groot belang om goed te letten op de lengte van de sokken. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht zijn er verschillende soorten lengtes te vinden buiten het onderscheid tussen lange en korte sokken om. De twee meest gekozen lengtes korte sokken voor in sneakers zijn op dit moment de volgende:

  • Crew sock - Als er één soort sok is die iedereen in zijn kast zou moeten hebben, dan is het wel de crew sock. Deze klassieke sokken komen net onder het midden van de kuit. Het is ook een van de meest populaire soorten sokken. In tegenstelling tot de normale lange sokken zijn deze crew sokken bedoeld om op te vallen en om gecombineerd te worden met je schoen. Zo maakt Adidas hippe korte sokken die gedragen kunnen worden met alle soorten sneakers.

 

  • Enkelsokken – Enkelsokken bedekken je hele voet en reiken tot net onder je enkels. Voor de warme zomerdagen kiezen veel mensen voor een sok die minder bedekking biedt. Deze sok kan bij elke kleur sneakers en ook bij shorts gedragen worden. Dit komt met name omdat de sokken nauwelijks zichtbaar zijn. Hierdoor hebben deze korte sokken een nette uitstraling.

Van belang is overigens om altijd sokken in je sneakers te dragen. Zonder sokken zullen je sneakers namelijk veel sneller kapot gaan. Dit heeft te maken met het feit dat je veel kunt zweten. Dit zweet kan zorgen voor vlekken en voor krommingen in de zool. Vandaar dat korte sokken een must zijn, ook als het lekker warm weer wordt.

Tip – draag geen lange sokken in je sneaker

Een belangrijke tip die wij je mee kunnen geven is om eigenlijk nooit hele lange sokken in je sneakers te dragen. Lange sokken zorgen ervoor dat de aandacht van je sneakers op je sokken komt te liggen. Hierdoor zullen je hippe sneakers minder in de aandacht komen. In tegenstelling tot de crew sokken die hierboven besproken zijn, zijn normale lange sokken echt alleen bedoeld voor onder een lange spijkerbroek of pak. Tenzij je kiest voor super hippe sokken die bedoeld zijn om op te vallen – zoals de bekende Happy Socks –  is dit niet wat je wil hebben. Maak het jezelf dus niet al te lastig en kies voor een van de bovenstaande maten sneaker sokken.

De beste kleuren voor sokken

Los van de maat moet je natuurlijk ook goed kijken naar de kleur van je sneaker sokken. Het is van groot belang om rekening te houden met de gelegenheid waar je jouw schoenen voor aan wilt doen.  Als je bijvoorbeeld naar een vergadering of interview gaat kan je witte, grijze of zwarte sokken dragen om over een formele uitstraling te beschikken. Je kiest dan dus voor neutrale kleuren. Als je gaat stappen met vrienden kan je kiezen voor opvallende hippe sokken in een fel kleurtje. Wanneer je zwarte schoenen draagt kun je zwarte sokken proberen. Maar zorg ervoor dat wanneer je deze zwarte sokken draagt, het niet een erg warme zomerdag is.

Kies jij ook voor sneaker sokken?

Door de bovenstaande informatie weet je als het goed is wat meer over het kopen van sneaker sokken. Door middel van korte sokken weet je zeker dat je comfortabel in je schoenen kunt lopen, zonder dat je er gek bij zal lopen. Voor een veelzijdig aanbod aan alle mogelijke soorten hippe sokken ben je bij ons aan het juiste adres. Benieuwd welke sneaker sokken er op dit moment te vinden zijn? Neem dan snel een kijkje in het aanbod en bestel vandaag nog dé sokken voor bij jou in je schoenen!

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »