• Lorem ipsum

Wat voor Vaderdag kopen? Leuke cadeautips voor je vader!

15 Jun 2020
door Rick Veldman (eigenaar Kosmeyer Textiel)

Welk cadeau voor Vaderdag kopen? We hebben één dag in het jaar die om vaders draait. De derde zondag in de maand juni vieren we het. De dag om papa's, schoonvaders, opa's en bonusvaders te verassen. Geef een nuttig cadeau waar hij iets aan heeft.

Op onze webshop vind je meerdere potentiële cadeau's. Kijk gerust eens rond. Hieronder geven we je alvast een paar tips. 

Tip 1 - Hippe boxershorts

Boxershorts voor Vaderdag. Verras je vader met een voordeelverpakking boxershorts. Boxershorts met leuke hippe prints. Of kies voor een wat rustiger patroon of een effen kleur. Extra tip: Combineer de boxershorts met leuke sokken. 

Klik hier om alle boxershorts te bekijken.

Tip 2 - Stoere Dekbedovertrekken

Verras je vader met een origineel cadeau! Dekbedovertrekken zijn helemaal in de mode. Kies een modern of rustig dessin. Op onze webshop vind je dekbedovertrekken in verschillende patronen, kleuren en prijsklassen. Extra tip: vraag je moeder om de juiste maat of ga op onderzoek uit. 

Klik hier om alle dekbedovertrekken te bekijken.

Tip 3 - Leuke handdoeken

Wil je echt een nuttig cadeau kopen? Kies voor handdoeken en combineer ze eventueel met bijpassende washandjes. Dit cadeau gaat je vader zeker gebruiken. We hebben op onze website meerdere kleuren handdoeken. 

Klik hier om alle handdoeken te bekijken.

Tip 4 - Een zachte Pyjama of Shortama

Gebruikt je vader een pyjama of shortama? Geef je vader een pyjama! We hebben een ruim assortiment pyjama's. De zomer komt eraan en vindt je vader een pyjama te warm. Kies dan voor een shortama.

Klik hier om alle pyjama's en shortama's te bekijken.

Tip 5 - Een mooi overhemd

Veel vaders dragen altijd overhemden. Verras hem met een nieuwe voor vaderdag. Heeft hij liever een geruite of modern dessin. We hebben beide in ons assortiment. 

Klik hier om alle overhemden te bekijken.

Tip 6 - Een zomerse strandlaken

De zomer komt eraan. Heeft je vader al vakantieplannen? Verras hem voor Vaderdag met een strandlaken. Zodat hij lekker kan chillen op het strand of bij het zwembad met een heerlijk zachte strandlaken.

Klik hier om alle strandlakens te bekijken.

Meestgestelde vragen over Vaderdag:

Hieronder vind je antwoord op de meestgestelde vragen over Vaderdag. 

Vaderdag welke datum?

In Nederland wordt het gevierd op de derde zondag in juni. In België viert men Vaderdag op de tweede zondag van juni.

Is Vaderdag een officiële feestdag?

Vaderdag is geen officiële feestdag in Nederland. Je hebt dan ook geen recht op een vrije dag. Wel is het belangrijk onderdeel van de Nederlandse samenleving en wordt het door veel mensen gehouden.  

Schrijf je Vaderdag met een hoofdletter?

De correcte spelling is Vaderdag, met een hoofdletter.

Hoe is Vaderdag ontstaan?

Naar verluidt is Vaderdag in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Smart Dodd, uit Washington, waarbij zij haar vader, William Jackson Smart, wilde eren. Hij was een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog, die weduwnaar was geworden, nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van hun zesde kind gestorven was. Toen zijn dochter volwassen geworden was, wilde ze de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen. Zij was hiervoor geïnspireerd door Anna Jarvis, die een jaar eerder een Moederdag had gelanceerd.

De eerste Vaderdag vond toen plaats op 19 juni 1910 in Spokane in Washington. President Coolidge steunde in 1924 het idee om een Vaderdag te vieren, maar het geheel uit mannen bestaande Amerikaanse congres wilde het niet doorvoeren. Het effect hiervan was dat de dag pas officieel in de VS erkend werd tijdens het presidentschap van Richard Nixon in 1972.

In Nederland werd vanaf 1937 in oktober Vaderdag gevierd. Op initiatief van de toenmalige Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten werd in 1948 afgesproken dat Vaderdag verplaatst zou worden naar de derde zondag van juni.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »