• Lorem ipsum

Welke slabbetjes voor je baby?

4 Jun 2020
door Rick Veldman (eigenaar Kosmeyer Textiel)

Welke slabbetjes voor je baby? Een goede slab voor je baby is onmisbaar als je begint met de eerste hapjes te voeren of je baby zelfstandig leert te eten en drinken. Slabbetjes heb je in vele soorten, maten en kwaliteiten.

Een slab of slabbetje, ook bekend als bavettemorslapmorsdoekkwijllap, (en ook wel foutief gespeld als slabbertje), is een kledingstuk. Het wordt vaak gedragen door baby's, maar soms ook door volwassenen, dat moet voorkomen dat voedselresten worden gemorst op kleding.

Slabben heb je in vele soorten en maten: van verschillende materialen, zonder of met mouwen, met een mooie print of effen patroon. 

Katoenen Slabbetje

Een katoenen Slabbetje is een duurzame praktische keuze. Je kunt de slabber namelijk wassen. Ook voelt een katoenen slabbetje fijn aan voor je kind. De stof zorgt niet voor irritatie. Babyspuug ruikt zuur en zorgt voor een onaangename geur. Het is belangrijk dat je het slabbetje van je kindje goed schoon kunt krijgen. Het is dan handig wanneer je ze kunt uitwassen in de wasmachine. Je mag onze katoenen slabbetjes wassen op 60 graden.

Plastic Slabbetje

Plastic Slabbetjes raden we je af. De plastic slabbetjes zitten niet comfortabel voor je kindje en zijn ook heel slecht schoon te krijgen wanneer er gemorst is. Het voordeel is dat je ze niet hoeft te wassen, nadat ze gebruikt zijn kun je ze weggooien. Pas wel op dat de kleertjes niet alsnog vies worden.

Slabbetje met mouwen

Een slabber met mouwen zorgt er ook voor dat de mouwen van de kleding van je baby goed bedekt zijn. Vaak zijn de slabben met mouwen van katoen en je kunt ze uitwassen. Het nadeel is dat het aan- en uitdoen onhandig is. 

Sluiting Slabbetje

Er zijn veel soorten sluitingen waarmee je het slabbetje van je baby/kind kan vastmaken. Een slabbetje wordt gedragen voor de borst, en om de nek aan de achterkant vastgemaakt met strikjes, klittenband of een drukknop. Soms heeft een slabbetje geen sluiting en steekt het kind het hoofd door een gat.

Kraamcadeau kopen?

Ideaal als geboortegeschenk, slabbetjes. Voor een pasgeboren kindje is een slabbetje een mooi cadeau.

Wat bieden wij?

We hebben leuke prints slabbetjes te koop voor jongens en meisjes. Het zijn extra grote slabbetjes voor optimale bescherming tegen morsen. Ze zijn gemaakt van een mooie kwaliteit badstof (100% katoen). Ze mogen in de wasmachine en je kunt ze wassen op 60 graden. 

Klik hier om al onze slabbetjes te bekijken

 

 

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »