• Lorem ipsum

Welke soort pyjama is het warmst?

7 Dec 2022

Ben jij klaar voor de koudere winternachten? Lees hier welke stof je moet kiezen voor een heerlijk warme pyjama.

De kachel staat lager met de hoge gasprijzen. Veel mensen kiezen hierdoor nu voor een warmere pyjama. Wanneer je lekker warm de winter door wil kies je voor de volgende stoffen: Badstof, velours, flanel en extra dikke katoen. Met nachtkleding gemaakt van deze stoffen, heb jij het niet meer koud.

Pyjama's van badstof

Badstof pyjama's zijn uitermate geschikt tegen de kou. Een pyjama van badstof bestaat voor 80% uit katoen en 20% uit polyester. U kent de stof badstof waarschijnlijk wel van handdoeken en badjassen.

Badstof is een katoenen weefsel, waarbij kettingdraden tot lussen zijn gevormd. Dit weefsel wordt geweven op een speciale machine met twee kettingen. De ene ketting vormt de ondergrond van de badstof en de tweede ketting de lussen. Deze lussenketting wordt als de lus gevormd moet worden (meestal na elke tweede inslag) met een instelbare overmaat aan lengte toegevoerd, waardoor het garen in een lusvorm gaat staan.

Frotté is een badstof die geweven wordt uit effectgarens waarin al lussen zitten. Het speciale toevoermechanisme is hier niet nodig. De meeste badstof pyjama's worden op deze manier geweven.

Wij hebben elke winter een mooie collectie badstof pyjama's voor heren en dames. 

Pyjama's van flanel 

Van oudsher zijn de flanellen pyjama's het meest bekend als warme nachtkleding. Flanel is een soort geruwde katoen met een fijne zachte binnenkant, die goed isoleert, omdat de geruwde stof lucht vasthoudt.

Flanel is gemaakt van 100% katoen maar op een andere manier geweven dan een 'normale' katoen. Flanel wordt gemaakt van los gesponnen katoenen garen dat geweven is en een keperbinding. Daarnaast wordt de stof nog geruwd als eindbewerking. Door het ruwende proces wordt het superzacht en voelt het soort van donzig aan.

Eén van de voordelen is dat flanel gemaakt is van 100% katoen en hierdoor volledig gemaakt is van een natuurlijke stof.

Pyjama's van velours

Velours komt erg overeen met badstof en is even warm. Het verschil is dat velours een zachter aanvoelt. Dit komt doordat de stof velours een geschoren badstof is. Hierdoor voelt hij zachter aan.

Waar fluweel traditioneel werd geweven van zijde, worden de meeste velours stoffen tegenwoordig gebreid van synthetische materialen.

Velours pyjama's zijn tegenwoordig vooral voor dames erg populair.

Je vindt ze in onze nachtmode collectie dames pyjama's.

Pyjama's van dikke katoen

Deze pyjama's zijn niet zo warm als een badstof of velours. Maar wel extra warm omdat de katoenen stof extra dik is. Het voordeel van katoen is dat de stof ademt en vocht opneemt. Wat fijn is wanneer je 's nachts snel zweet. 

De dikkere katoenen pyjama's vindt je vaak onder dikke tricot of tricot winterkwaliteit.

Extra tip: Draag een huispak

Heb je het nog steeds koud? Ga dan voor een huispak! Deze zijn vaak ook gemaakt van stoffen zoals velours maar dan nog dikker. 

Veel mensen trekken als ze thuis komen of na het douchen hun huispak aan. De huispakken van tegenwoordig zijn niet alleen warm maar ook modieus. Het merk Pastunette brengt elke winter een nieuwe collectie huispakken.

Bekijk hier de collectie huispakken

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »