• Lorem ipsum

Nachtkleding in warme zomers

17 Feb 2020
door Rick Veldman (eigenaar Kosmeyer Textiel)

De zomers worden steeds warmer. Geloof het of niet maar het is slapen in een pyjama of nachthemd die voor verkoeling zorgt.

Warme zomers

De zomers worden steeds warmer. Warme zomers zoals we die nu hebben, gaan we in de toekomst nog veel vaker zien. Hittegolven komen nu frequenter voor: van een keer in de twintig jaar een eeuw geleden, tot elke twee tot drie jaar nu.

"Deze temperaturen zijn niet meer zo zeldzaam", zegt Geert Jan van Oldenborgh, klimaatdeskundige van het KNMI tegen NOS.nl "De hittegolven zijn nu ongeveer drie graden warmer dan honderd jaar geleden. In de toekomst gaat het alleen maar warmer worden, dan zullen we dit koele zomers noemen."

Moeite met slapen in de hitte?

De ideale temperatuur om te slapen ligt rond de 18 graden Celsius. Een graad meer of minder maakt niet zo heel veel uit, maar wanneer het 10 graden warmer is, ga je dat toch wel merken.

Overdag geniet je van het lekkere weer. De temperatuur in de slaapkamer loopt echter ook op. Je ligt te zweten en te woelen en kan moeilijk in slaap vallen. Er zijn meerdere tips die je kunnen helpen om toch een goede nachtrust te krijgen tijdens de warme nachten. 

3 belangrijke tips:

Tip 1: Neem geen koude douche 

Het lijkt voor de hand liggend: je neemt een koude douche als het snikheet is, maar beter is toch om het niet te doen. Je lichaam schrikt ervan waardoor je lichaam zich afsluit en warmte juist lastiger kan afvoeren. Beter is om een lauwwarme douche te nemen. Als je trouwens gewend bent om koud te douchen dan is het minder erg!

Tip 2: Slaap onder een laken

Zelfs als het in jouw kamer bloedheet is móét je onder de dekens liggen. Heb jij dat ook, dat je niet kan slapen als je niet onder een deken ligt? Een deken is in de zomer vaak te warm. Ga dan onder een laken liggen.

Wanneer je onder een laken ligt, is je lichaam minder gevoelig voor externe prikkels. Je brein hoeft hierdoor minder te verwerken, waardoor je automatisch relaxter en slaperiger wordt.

Hier vind je onze katoenen lakens. Kies de juiste maat en kleur.

Tip 3: Trek wat aan

Het lijkt misschien tegenstrijdig om als het warm is een pyjama aan te trekken. Maar een pyjama vangt je zweet op. 

Slaapexpert Neil Stanley uit Groot-Brittannië, zegt dat slapen zonder kleren juist niet de beste manier is om je lichaam af te laten koelen. Wat is dan wel de beste manier? Het is een pyjama die voor verkoeling zorgt tijdens het slapen.

“Het katoenen textiel van een pyjama absorbeert het vocht van je lichaam en houdt je juist koeler en comfortabeler dan als u naakt slaapt,” vertelt Niel Stanley.

Nachtkleding kopen? 

De nieuwe zomer collectie Nachtkleding komt weer binnen. Je vindt bij ons pyjama's, nachthemden, shortama's, big-shirts en meer. Voor zowel dames als heren.

Klik hier om ons assortiment te ontdekken. 

De merken van onze producten: Robson, Paul Hopkins, Pastunette, MEQ, Gentlemen, Cocodream en meer.

We bieden nachtkleding voor meerdere leeftijd soorten. Van hippe tot klassieke pyjama's.

Bronnen: nos.nl - matras.info - gezondheids.net - eatrunlove.nl
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »